Autósport könyvtár

Könyv, újság, DVD... és még sok minden más!

Új gazdára várva - I. rész

2015. június 01. 19:47 - Surányi Géza

Az előző posztban szó esett arról, hogy néhány gáláns könyvkiadónak köszönhetően remek kötetekkel gyarapszik a gyűjteményem. A kiadók azonban olyan könyvekkel is meglepnek, melyek - bár színvonalas darabok - az érdeklődési körömön kívül esnek, vagy legalább is annak a határán mozognak. Ha minden olyan könyvet megtartanék, ami ebbe a kategóriába tartozik, akkor egyrészt nem férnék el a lakásban, másrészt életem végéig sem tudnám valamennyi művet kiolvasni.

Így ezeket  könyveket - sokszor fájú szívvel - áruba bocsátom. Sajnos nagyon nehéz új gazdára találni, mert az ilyen speciális könyvek Magyarországon egy nagyon szűk réteget érdekelnek, másfelől a hazai átlagbérekhez képest meglehetősen magas az áruk. Pedig a Németországban megjelent könyvek esetén minimum 20%-kal kevesebbet kérek értük, mint az eredeti ár. Ez azért számít nagy kedvezménynek, mert a németeknél a könyvek hatósági áras termékek, ami azt jelenti, hogy azon az áron kell őket árulni, ami fel van rajtuk tüntetve. Persze más országból is meg lehet kísérelni ezeknek a könyveknek a beszerzését, de szinte bizonyos, hogy még többet fognak kóstálni.

Annak reményében, hogy jó kezekbe kerülnek eladó példányaim, ezen a felületen a szokásos ismertetően túl azt is elmagyarázom, hogy miért kell megválnom tőlük. Kezdjük mindjárt egy ritkasággal, melyről a következő szösszenet jelent meg az Autósport és Formula magazinban:

Fél évszázad – ennyi időt töltött már a versenypályák közelében a Forma-1 legendás fotósa, Rainer W. Schlegelmilch. Akik szeretnének a munkásságába is bepillantást nyerni, azoknak ajánljuk figyelmébe a Golden Age of Formula 1 (vagyis a Forma-1 aranykora) című könyvet, mely Schlegelmilch ténykedésének első szakaszáról, a 60-as évekről szól. A fotós 161 darab, eddig még sohasem publikált fekete-fehér fényképet gyűjtött össze, melyekhez Hartmut Lehrbrink fűzött szakértő magyarázatokat angol nyelven. De nem lenne szükséges egyetlen sor sem, hiszen a fotók önmagukban is rengeteget elmondanak a korszakról és tökéletesen visszaadják annak hangulatát. Vannak olyan könyvek, melyek talán több, és szebb képet tartalmaznak, de olyan, melynek lapozgatása közben ennyire a történet részesének érzi magát az olvasó, valószínűleg egy sem. A nagyalakú mű megrendelhető a teNeues kiadó honlapjáról (www.teneues.com), ISBN száma 978-3-8327-9436-1, fogyasztói ára 65 Euró.

 

golden_borito.jpg

Mint a fenti pár sorból kiderül, egy remek könyvről van szó. Sok-sok remekül elkapott felvételből áll, ráadásul egy igazi "luxuskiadás", már ami a papír minőségét és a képek színvonalát illeti. Ennek köszönhetően a 27,5*34 cm-es méretű könyv súlya a két kilót is meghaladja! Én mégsem igazán kedvelem az ilyen típusú műveket, mert jobban szeretem az olvasást, mint a képek nézegetését. A könyv azoknak ideális, akik szeretnének megismerni egy letűnt kort és szívesen elidőznek egy-egy régi fotó felett.

A könyvet az eredeti árnál közel 20%-kal olcsóbban árulom, így 16 ezer Ft-ot szeretnék kapni érte. Az ajánlat azért nagyon kedvező, mert a kiadónál valamennyi példány elkelt, az angol internetes könyvesboltokban pedig minimum 25 ezer Ft-ot kérnek el érte! Az állapotán egyáltalán nem látszik, hogy egyszer átlapoztam, hiszen minden könyvet kincsként kezelek! Az érdeklődők jelentkezését a gsuranyi@formula.hu e-mail címen várom.

golden-4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1library.blog.hu/api/trackback/id/tr1007456236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása