Autósport könyvtár

Könyv, újság, DVD... és még sok minden más!

Kellemes ünnepeket!

2015. december 23. 15:44 - Surányi Géza

Aki valaha is megpróbált kemény fedeles könyvet (vagy bármilyen nehezebb tárgyat) külföldről rendelni, az bizony megtapasztalhatta, hogy az esetek döntő többségében sajnos nem érkezik meg épségben. Pedig mi, gyűjtőszenvedéllyel "megáldott" elvetemültek, nem csak a könyv tartalmára vagyunk kíváncsiak! Azt is szeretnénk, ha az a kötet a polcunk dísze is legyen, melyet időnként levéve gyönyörködhessünk benne. Már pedig egy leütött sarkú könyv nagyon szomorú látvány tud lenni, pláne ha belegondolunk, hogy mennyi áldoztunk rá, a jelentős postaköltségről nem is beszélve!

ac_2013-2.JPG

Rémes látvány...

Sajnos a gazdasági válság óta többszörösére nőttek a postai árak, már ami a külföldről Magyarországra küldést illeti. Azelőtt egy kisebb könyvet akár 3-5 fontért (akkori árfolyamon 1000-1800 Ft) is elszállítottak hozzánk, manapság 8-10 font alatt nem ússzuk meg, bármilyen könnyű is legyen az a könyv. (Ez a valós költség, nem ideértve az ingyen, vagy jelképes áron szállító könyvesboltokat.) Ilyen árak mellett különösen dühítő. hogy sérülten érkezik meg a könyv. Kisebb sérülések esetén az ember lenyeli a békát (főleg ha használt könyvről van szó), de ha komolyabb a kár, akkor érdemes egy e-mailben értesíteni az eladót.

Magam is így tettem, miután kézhez kaptam a gyűjteményemből még hiányzó Autocourse 2013/14 kötetet. (A nagy múltra visszatekintő évkönyvsorozatról három poszt is szól, tessék bátran visszalapozni!) A küldő könyvesbolt minden képzeletet felülmúlóan járt el. Reklamáló levelemre másnap válaszoltak, és közölték, hogy máris küldenek egy másik példányt! Sőt, ezúttal regisztrált küldeményként adják fel, így nagyobb az esély rá, hogy épségben megkapom. Némi késés árán ugyan, de végül megérkezett az új Autocourse. A csomagolásra leginkább a golyóálló jelzőt tudnám használni, ugyanis hosszú, és megfeszített munka árán tudtam csak kihámozni a könyvet a számtalan kartonpapír- és fóliaréteg fogságából. Mondanom sem kell, hogy ezúttal egy makulátlan példányt kaptam.

A sérülések elkerülésére van egy hatékonynak mondható módszer, mégpedig a bookwrap nevű csomagolóalkalmatosság. Ilyen használata esetén ugyanis nem a könyv sarkai szenvednek sérülést, hanem a csomagolás. Amennyiben külföldről vásárolnunk könyvet, mindenképpen próbáljuk rávenni az eladót, hogy ilyenben küldje a terméket. Megéri az a pár font pluszköltség!

bookwrap.jpg

Így néz ki egy bookwrap - Magyarországon nem találkoztam még vele

A fenti történetből már érhető, hogy miért rendelkezem két példánnyal az Autocourse 2013/14-es kötetből. Aki - bár vágyna rá - holnap mégsem talál a fa alatt egy ilyen évkönyvet, az ne habozzon, hanem keressen meg a gsuranyi@formula.hu e-mail címen. Közösen kitalálunk majd egy olyan jelképes összeget, melynek a fejében megválok a felesleges példánytól, persze csere is szóba jöhet.

ac_2013-3.JPG

A fenti sérüléstől eltekintve a könyv hibátlan állapotú

Kellemes Ünnepeket kívánok a blog valamennyi olvasójának!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1library.blog.hu/api/trackback/id/tr578193814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása