Autósport könyvtár

Könyv, újság, DVD... és még sok minden más!

Új gazdára várva - II. rész

2016. augusztus 22. 16:23 - Surányi Géza

Egy korábbi posztban már említést tettem róla, hogy gyűjteményem kezd ijesztő mérteket ölteni, így néhány kötettől kénytelen vagyok megválni. Szeretnék most ezek közül néhányat a blog olvasóinak figyelmébe ajánlani, rendhagyó módon, rövid, különálló írások formájában. Természetesen nem áll szándékomban, hogy a műveket kedvezőbb színben tüntessem fel, mint amilyenek valójában. Ha valamelyik iránt felkeltettem az érdeklődést,  akkor kérem, hogy vegyék fel velem a kapcsolatot!

 Alpine & Renault: The Sports Prototypes

 A kétkötetes mű a Veloce kiadó gondozásában jelent meg. Mivel a sport-prototípusok közül egyedül a C csoportos versenyautók dobogtatják meg a szívem, ezért ennek a kétkötetes műnek sajnos nincs helye a polcomon. Ugyan még a védőfóliát sem távolítottam el a két könyvről, mégis tudok némi információval szolgálni a minőségükről. Ugyanis a szerző, Roy P. Smith másik két művét már alkalmam nyílt elolvasni. Az Alpine & Renault: The Development of the Revolutionary Turbo F1 Car és a Amédée Gordini: a true racing legend című kötet egyaránt információkban gazdag, szép kiállítású mű. Mindkét kötetre igaz, hogy a szerző próbált minél több forrást összegyűjteni, így a tartalmas, precíz munkáról van szó. A szerző stílusa azonban kissé száraz, helyenként unalmas. Az elméletemet alátámasztja, hogy a két Alpine & Renault könyvről szóló kritikák eddig rendkívül pozitívak, így a téma iránt érdeklődőknek érdemes lehet beszerezni őket. Jelenleg a kiadó féláron kínálja őket, így én is ennyiért, tehát kötetenként nyolcezer Ft-ért bocsátanám árúba őket. A kettő együtt 15 ezer Ft.

alpine_2_volumes.jpg

Formula 5000 Motor Racing: Back Then ... and Back Now

Nincsenek ilyen egyöntetűen jó véleménnyel az olvasók Derek Lawson könyvéről. Egyesek a kitűnőnek tartják, mások pedig felejthetőnek. Nem tudok igazságot tenni a dologban, hiszen a művet a Forma 5000-es autók iránti érdeklődésem hiánya miatt nem olvastam. Viszont az Alpine könyvvel ellentétben ebbe a műbe belelapoztam, és a képanyaga első ránézésre jónak tűnik. Így a vásárló némi kockázatot vállal, de 5000 Ft-ért talán megéri, különös tekintettel arra való tekintettel, hogy az eredeti ár ennek a háromszorosa.

f5000.jpg

Life at the limit

Elsősorban a filmek vagy a zene világában fordul elő, hogy egy adott mű egyeseknek elnyeri a tetszését, másoknak pedig kevésbé, sőt egyáltalán nem. Velem hasonló dolog esett meg a Life at the limit c. könyv kapcsán. A Forma-1 egykori orvosának, Sid Watkinsnak memoárjairól ugyanis számos pozitív kritika született, engem azonban - a többséggel ellentétben - egyáltalán nem fogott meg. Lehet, hogy a hiba bennem van? Bízom benne, hogy egy új tulajdonos majd azoknak a táborát gyarapítja, akiket magával ragad a könyv. Tekintettel arra, hogy egy puhafedeles, kissé viharvert példányról van szó (vízpart melletti, önfeledt olvasgatáshoz vásároltam tavaly nyáron), még jelképes összeget sem kérnék érte, azaz ingyenesen elvihető! Persze nem arról van szó, hogy egy "szemetet" dobnék oda valakinek, hiszen - mint korábban jeleztem - az olvasók többsége jó véleménnyel van róla, sőt egyesek kedvenc könyvüknek tekintik. Tehát első jelentkezőé lesz a könyv!

lifeatlimit1w-709x340.jpg

A kép nem saját, az internetről loptam

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1library.blog.hu/api/trackback/id/tr638708944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása